Joost Meijerink stapt in bedrijf Raalter partycateraar

Joop van den Enk (62), van Joop van den Enk Partycatering in Raalte, heeft zijn bedrijfsopvolging veiliggesteld. Met Joost Meijerink (33) is hij overeengekomen dat die per 1 januari 2020 zijn partner wordt. Met als insteek het twee jaar later volledig van hem over te nemen.

De samenwerking tussen de Raalter ondernemers leidt ook tot een nieuwe naam van het partycateringbedrijf. Deze wordt later dit jaar bekendgemaakt. Het bedrijf werkt met een tiental parttimers en is vooral actief in Salland, Overijssel en ‘een stukje Twente’, zegt Meijerink. ,,Ik heb er heel veel zin en we gaan samen op dezelfde voet door.”

Van den Enk en Meijerink kennen elkaar al jaren. In het verleden was Van den Enk exploitant van De Leeren Lampe en werkte Meijerink daar als bedrijfsleider. Meijerink maakt daarnaast al een aantal jaar offertes voor Joop van den Enk Partycatering en is actief als partymanager tijdens evenementen.

‘Een aantal mooie gesprekken aan de keukentafel’ hebben tot de deal tussen de Raaltenaren geleid. Beiden zeggen zich te willen focussen op het organiseren van ‘kwalitatieve en volledig ontzorgde feesten voor zowel bedrijven als particulieren’. Meijerink: ,,De klik met Joop was er altijd al. We vinden het allebei belangrijk dat details goed worden ingevuld en hechten waarde aan het gastheerschap. Het feit dat we nog twee jaar samen optrekken geeft mij de kans om langzaam in te stromen en voor Joop om rustig af te bouwen. Ik kan tot die tijd gebruik maken van zijn ervaring en netwerk.

Meijerink houdt zijn eigen uitzendbureau voor de horecabranche en eventsupport-activiteiten aan. Daarnaast is hij samen met DJ Tom van Duuren eigenaar van tentenverhuurbedrijf Stretchtent Salland. ,,Op termijn kunnen we met de combinatie van deze expertises een nog beter totaalplaatje aanbieden.”

Leave Your Comment

Your email address will not be published.